NWWI taxatie in de regio Nijmegen - Arnhem - Boxmeer

NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, afgekort NWWI is een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. Financiers, hypotheekintermediairs en consumenten kunnen bij het NWWI terecht voor transparante informatie over de waarde van woningen. Het NWWI controleert en valideert een taxatierapport waardoor deze wordt geaccepteerd door het NHG en alle hypotheek geldverstrekkers.

Waarom een NWWI-taxatie?

Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. En omdat de taxateur verplicht is zijn taxatie goed te onderbouwen, is ook voor u zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Een NWWI taxatie beschermt u zo tegen een onjuiste waardebepaling. NHG stelt ook verplicht dat het taxatierapport wordt gecontroleerd.

Zo werkt het

Taxaties met een NWWI keurmerk zijn opgebouwd via een heldere methode. Het NWWI heeft daarvoor betrouwbare taxatieproducten ontwikkeld. De taxateur toetst de waarde van uw woning aan de hand van drie verschillende waardebronnen en geeft precies aan in welk opzicht uw woning daarvan afwijkt. In een overzichtelijk en begrijpelijk taxatierapport leest u dit allemaal terug.

Kosten

Als u een NHG / NWWI taxatie / taxatierapport via deze website aanvraagt is het tarief: € 425,- inclusief btw en andere kosten. In dit vaste taxatie tarief zijn dus ook de kosten opgenomen die het NWWI keurmerk de taxateur in rekening brengt. Met dit bedrag houdt het NWWI de kwaliteit van de taxatierapporten op peil. De taxateur draagt de NWWI bijdrage af aan het NWWI.

Taxatierapport aanvragen?

Als consument kunt u via het contactformulier op deze website een NWWI / NHG taxatieopdracht laten uitvoeren.